Updaten naar GBI versie 6.3.6.5

Op deze pagina vind je de informatie om te updaten naar de laatste vrijgegeven versie van GBI.

Belangrijk
Maak je naast GBIdesktop ook gebruik van GBIonline? Kijk goed naar onderstaande situaties!

 • Situatie 1: Je hebt GBI 6.3.5.x of 6.3.6.1 en wil je updaten naar 6.3.6.5? Je kan GBIonline updaten.
 • Situatie 2: Heb je GBI 6.3.4.x? Dan is het updaten van GBIonline bij deze release wat complexer dan bij eerdere updates. Er moeten aanpassingen doorgevoerd worden die niet geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden. Deze aanpassingen zijn nodig omdat er, vanwege de AVG, extra beveiligingsmaatregelen toegepast moeten worden. Een deel van de update van GBIonline pakken we daarom projectmatig op. Neem contact op met je contactpersoon van Antea Group voor extra informatie en om de update in te laten plannen.

  Let op!
   Als GBIdesktop geüpdatet wordt, kan er geen gebruik gemaakt worden van GBIonline zolang deze niet volledig geüpdatet is. Houd hier rekening mee bij het plannen en uitvoeren van de update.

Let op
Maak je al gebruik van GBIdesktop 6.3.6.x en wil je een nieuwere release gaan gebruiken? Voer dan alleen de stappen uit bij Installeren en configureren om de huidige versie up te daten. De overige stappen zijn in dat geval niet van toepassing, omdat een projectbestand niet geupdate hoeft te worden.

Randvoorwaarden
Om de update naar GBIdesktop 6.3.6.5 uit te voeren:

 • moet de huidige versie minimaal 6.3.4.x zijn. Klik op Info in het menu Beeld om dit in GBIdesktop te controleren.
 • moet het GBIdesktop project overal afgesloten zijn. Tijdens de update kan niet gewerkt worden in het project.
 • moet je een update-token hebben. Deze update-token ontvang je, als GBI applicatiebeheerder, van GBI.

Aandachtspunten

 • GBIdesktop 6.3.6.5 kan naast een oudere versie van GBIdesktop geïnstalleerd worden. Nadat een project geupdate is, kun je deze niet met een oudere versie openen.
 • wanneer geupdate wordt naar GBIdesktop 6.3.6.5 moet de synchronisatie service ook geupdate worden.
 • maak je naast GBIdesktop ook gebruik van GBIonline? Lees dan onderstaande toelichting goed.

Installeren en configureren

 1. In de huidige installatie van GBIdesktop staan instellingen in het configuratiebestand die overgenomen moeten worden in het configuratiebestand van de nieuwe installatie. Het configuratiebestand (GeoVisia.Desktop.exe.config) staat in de installatiemap van de software.
  Maak een kopie van het configuratiebestand van de huidige installatie van GBIdesktop.

 2. Download de GBIdesktop 6.3.6.5 MSI en installeer de applicatie
  GBIdesktop 6.3.6.5 (x64)
  GBIdesktop 6.3.6.5 (x86)

  Wanneer geupdate wordt naar GBI 6.3.6.x en gebruik gemaakt wordt van synchronisatie moet ook de Synchronisatie Service geupdate worden naar de bijbehorende release.

  Download hier de bijbehorende Synchronisatie Service:
  GeoVisia Synchronisatie Service 6.3.6.2 - x64.msi
  GeoVisia Synchronisatie Service 6.3.6.2 - x86.msi
  Lees hier de instructie instructie voor het installeren en configureren van de Synchronisatie Service.

  Voor het downloaden van de bestanden heb je een wachtwoord nodig.
  Stuur een e-mail naar support@gbiservicedesk.zendesk.com om deze op te vragen.

 3. Open het configuratiebestand (GeoVisia.Desktop.exe.config), dat in de installatiemap van GBIdesktop 6.3.6.5 staat. Open ook het kopie-configuratiebestand dat je, bij stap 1, gemaakt hebt. De configuratiebestanden kun je openen  met bijvoorbeeld Kladblok of Notepad.

 4. In het configuratiebestand staan een aantal regels onder het kopje <appSettings>. In het configuratiebestand van GBIdesktop 6.3.6.5 staan hier standaardinstellingen. In het kopie-configuratiebestand staan hier mogelijk andere, klantspecifieke, instellingen.

  Vervang de standaardinstellingen door de klantinstellingen. 
  Let op! Vervang niet het hele configuratiebestand. Vervang alléén de klantinstellingen in de aangegeven blauwe regels!

  <appSettings>
  <add key="GV_DEFAULT_USER_SETTINGS" value="GV_USER_SETTINGS.txt" />
  <add key="GV_LICENSE" value="%ProgramData%\DataQuint\GeoVisia\GV6Licentie.lic" />
  <add key="GV_TEMP" value="%Temp%" />
  <add key="GDP_DISABLE_ORACLE_PARALLELIZE" value="true" />

 5. Sla het aangepaste configuratiebestand op.

Updaten

 1. Start GBIdesktop 6.3.6.5 op en open het project. Er wordt een melding getoond van de GBI Updater dat het projectbestand geüpdatet moet worden. In het scherm wordt aangegeven wat de naam van het project is, wat de huidige release van het project is en naar welke release geüpdatet gaat worden.

  GBI_updater635_636.png

 2. Om de update uit te kunnen voeren is een update-token nodig. Deze update-token kan worden aangevraagd via de Helpdesk door de applicatiebeheerder. Vul de update-token in.

 3. Voor het updaten wordt een back-up gemaakt van het huidige SYSTEM schema van het projectbestand. 

  Geef, door middel van het vinkveld "Afbeeldingstabel en Synchronisatietabel niet opnemen in de back-up", aan of je de twee tabellen mee wilt nemen in de back-up of niet.

  Voor de update naar 6.3.6.5 raden we aan om de tabellen wel mee te nemen in de back-up en dus het vinkveld uitgevinkt te laten.

 4. Klik op OK om het updateproces in gang te zetten of klik op annuleren om niet te updaten. Let op! Tijdens het updaten mag er niet gewerkt worden in het project. Het project dient overal afgesloten te zijn.

 5. De voortgang van de update wordt getoond. Geschatte updateduur: normaal gezien enkele minuten maar dit kan oplopen. Dit is onder anderen afhankelijk van de hoeveelheid data in de database waarvan een back-up gemaakt moet worden en de snelheid van netwerkverbinding.

  GBI_update_voortgang.png
 6. Wanneer de update afgerond is wordt het scherm GBI Updater Result getoond. In dit scherm zie je of de update succesvol afgerond is of dat deze mislukt is. Bij een mislukte update is de update automatisch teruggedraaid.

  Klik op Export Log om het log van de update te exporteren.

  GBI_updater_result.png

 7. Klik op OK om de update af te ronden

Na het updaten

Als er Field Exports in gebruik zijn voor het project dan kunnen deze ook geüpdatet worden met de Updater. Let op! Field Exports kunnen pas geüpdatet worden als het bronbestand geüpdatet is. De update-token voor Field Exports is de Fieldexport-token die aangegeven staat in het configuratiescherm in het bronbestand. Kijk op de website van de leverancier van Field voor de update-instructie.

Er zijn nieuwe werkbladen beschikbaar voor de Workbench die gebruikt kunnen worden als er naar GBIdesktop 6.3.6.x geüpdatet is. Klik hier voor informatie over deze nieuwe werkbladen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Direct meekijken
We kijken graag op afstand met je mee om je direct verder te helpen. Start TeamViewer QuickSupport en de GBI Servicedesk adviseur kijkt gelijk met je mee.
Aanvullende data nodig
ls we aanvullende data nodig hebben, dan zijn deze veilig en vertrouwd te versturen via de Antea Group File-Exchange.
LinkedIn
Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom GBIbeheersysteem.