Hotfix GBIapp-kwalitatief wegen

In de GBIapp-kwalitatief plannen wegen van versie 6.3.4 is een fout ontdekt. Door deze fout worden wegvakonderdelen met Standaard Verhardingssoort = ‘oppervlakbehandeling’ en Wegtype = ‘fietspaden’ of ‘weg in verblijfsgebied’ en wegvakonderdelen met Standaard Verhardingssoort = ‘geluidsreducerend asfalt’ nooit ingepland.

Voor dit probleem is een herstelscript beschikbaar. Dit herstelscript is hier te downloaden: 20200213_GBI634_rekenmotor_maatregel_codes_kp_wegen.sql

Voor het downloaden van de bestanden heb je een wachtwoord nodig.
Bel met de GBI Servicedesk (0513 63 44 44) of stuur een e-mail naar support@gbiservicedesk.zendesk.com om deze op te vragen.

De instructies voor het draaien van het script zijn als volgt:

1. Download het script uit de bijlage.
  2. Open het script in SQL Server Management Studio. Gebruik hiervoor een gebruiker met sysadmin rechten. Tip: zet het script op een tijdelijke, makkelijke plek (bijvoorbeeld op het bureaublad) en open het via de rechter muisknop -> open met -> SQL Server Management Studio)
  3. SQL Server Management Studio wordt opgestart en vraagt om verbinding te maken. Verbind met de SQL Server instantie waarop de installatie van de GBIappsbank heeft plaatsgevonden Tip: in het installatieverslag is na te lezen welke naam de SQL server heeft gekregen, dus om welke instantie het gaat.
  4. Zodra er verbinding is (linksonder in SQL Server Management Studio staat 'Connected') druk op F5/’Execute’ en het script wordt gedraaid. Als het script klaar is met draaien staat er linksonder 'Command(s) completed successfully'.
  5. Start nu de GBIappsbank opnieuw op.

Overigens is dit probleem na het updaten naar de GBIappsbank en -kennisbank versie 6.3.7 (nu beschikbaar!) ook verholpen.