GBIappsbank en GBIkennisbank versie 6.3.7 – verbeterde functies voor beheer

Deze nieuwe versie van de GBIappsbank en GBIkennisbank is beschikbaar. In deze versie zijn diverse verbeteringen beschikbaar voor jou, als beheerder van de openbare ruimte. In de GBIappsbank hebben we de rekenmotor voor wegen flink weten te versnellen. Daarnaast hebben we meegeschreven aan de inspectie nieuwe stijl van RIONED, deze is nu ook beschikbaar in GBI. Tot slot is de Antea Group kennislijst geactualiseerd.

Inspectie riolering nieuwe stijl
Antea Group is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de inspectie nieuw stijl van RIONED. Vanzelfsprekend is deze nieuwe inspectiemethodiek, dankzij de expertise van collega’s als Sjaak Verkerk, nu ook opgenomen in ons Gegevenswoordenboek GBI (GWGBI). Per 1 januari 2020 is de NEN 3399 vervallen en wordt de riolering geïnspecteerd op basis van de NEN-EN 13508-2. In GBI vind - bij het verwerken van rioolinspectiebestanden - het classificeren van inspecties volgens deze nieuwe normering plaats.

GBIappsbank kwalitatief plannen wegen versneld
Voor wegen hebben we de rekenmotor sterk versneld, door handiger met de data om te gaan (voor de technici onder ons: we gebruiken nu de unieke identificatie van het wegvakonderdeel in plaats van het wegvakonderdeel-nummer). De berekeningen gaan hiermee 1,5 tot 2 maal sneller. Een prestatie waar we trots op zijn.

GBIkennisbank indexatie van prijzen
In de standaard Antea Group kennislijst hebben we op basis van CBS, prijsindexaties doorgevoerd. Afhankelijk van de discipline varieert dit van 3% tot 4,5%. Hiermee is het prijspeil van de Antea Group kennislijst actueel voor 2020.

Meer informatie over deze versie in de releasenotes: https://gbiservicedesk.zendesk.com/hc/nl/articles/360011085200-Release-notes-GBIappsbank

Updaten naar GBIappsbank en GBIkennisbank versie 6.3.7
Indien je ondersteuning wilt bij het updaten van de GBIappsbank en GBIkennisbank, neem dan contact op met Cor Leenstra (Cor.Leenstra@Anteagroup.com) of bij de GBI Servicedesk (support@gbiservicedesk.zendesk.com).

Voor het zelfstandig updaten van de GBIappsbank en GBIkennisbank van versie 6.3.4 naar versie 6.3.7 zijn de volgende documenten beschikbaar:
- Handleiding update GBIapps- en GBIkennisbank
- Overzicht updatescripts GBI 637

Let op: neem voor het downloaden van het update pakket contact op met de GBI Servicedesk (0513 63 44 44) of per e-mail: support@gbiservicedesk.zendesk.com. Je ontvang hiervoor dan een persoonlijke link.

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Direct meekijken
We kijken graag op afstand met je mee om je direct verder te helpen. Start TeamViewer QuickSupport en de GBI Servicedesk adviseur kijkt gelijk met je mee.
Aanvullende data nodig
ls we aanvullende data nodig hebben, dan zijn deze veilig en vertrouwd te versturen via de Antea Group File-Exchange.
LinkedIn
Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom GBIbeheersysteem.