Waar krijg ik support voor GBI?

Bij onze eigen GBI Servicedesk kun je terecht voor alle vragen over GBI, opleiding, training, bugs of wishes, support en ondersteuning. Antea Group heeft de ondersteuning met de GBI Servicedesk weer in eigen beheer genomen. Gebruikers van GBI beheersysteem kunnen met al hun GBI 6 én GBI World vragen terecht bij onze vernieuwde Servicedesk.

Hier vind je de GBI Servicedesk

De GBI Servicedesk van Antea Group biedt ondersteuning en support voor alle GBI versies: 6 én GBI World. Het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd in verbetering van onze GBI Servicedesk, met extra capaciteit en expertise, betere bereikbaarheid en met een nieuw ticketsysteem. We hebben het aantal calls met ruim 230% zien groeien en een tevredenheidscore van 99% over de afhandeling. 

De GBI Servicedesk wordt bemenst door ervaren GBI experts, met kennis van beheer, data en ICT. Vaak vertrouwde gezichten met jarenlange ervaringen in de inrichting en het gebruik van GBI ook als applicatiebeheerder in jullie klantomgevingen. Klanten laten ons weten dat ze vooral blij zijn met de vakinhoudelijke kennis en expertise die er bij de GBI Servicedesk aanwezig is, zowel bij de 1e als ook de 2e lijn. We lossen vragen voor je op en fixen problemen met de inrichting of gebruik. We bieden ook ondersteuning voor jouw maatwerkinrichting van GBI 6, die blijft gewoon werken.

Je bereikt de GBI Servicedesk via:

Elke werkdag tussen 8:00 en 17:00 uur staan onze experts voor je klaar!

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Direct meekijken
We kijken graag op afstand met je mee om je direct verder te helpen. Start TeamViewer QuickSupport en de GBI Servicedesk adviseur kijkt gelijk met je mee.
Aanvullende data nodig
ls we aanvullende data nodig hebben, dan zijn deze veilig en vertrouwd te versturen via de Antea Group File-Exchange.
LinkedIn
Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom GBIbeheersysteem.